En trevlig upplevelse

Nejra "In Hindsight" (Darrow/Bonnier Amigo)
Nejra ”In Hindsight” (Darrow/Bonnier Amigo)

betyg362

Hon flydde från kriget i Bosnien, gör musik på sina egna villkor och verkar vara en stark tjej på alla sätt och vis. Hon kom till Sverige som tonåring och kunde inte ett ord svenska, nu doktorerar hon i psykologi på Örebro Universitet. Med sin pianobaserade musik debuterar hon med ”In Hindsight”, med Peter Gabriel som husgud men påminner mer om Ane Brun, Anna Ternheim och Maria McKee rent musikaliskt.

Det är en spännande skiva som kanske inte till en början tar mig med storm men efter några lyssningar så växer den. Inledningsvis tyckte jag att den var lite sirapsseg men in på femte, sjätte låten så tar sig skivan och blir riktigt trevlig. Det är just trevlig skivan är och inte mycket mer än så. Den är i mångt och mycket väldigt slätstruken om jag skall bortse från ett par tre låtar på albumet. Trygg, säker och bara trevlig, mer är det inte. Vet inte hur det är med er men om ni har haft en kväll någon gång som bara var trevlig, så får man kanske nöja sig med det, att just ha trevligt. Det är ju inte fy skam det heller.

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

14

10 2009

Comments are closed.