Sensommarkvällens självklara musikval

Sean Paul "Imperial blaze" (Atlantic/Warner)
Sean Paul ”Imperial blaze” (Atlantic/Warner)

betyg514

Utan att vara alltför vågad kan man påstå att Sean Paul är kungen av Dancehall idag. I och med släppet av sin fjärde fullängdare Imperial Blaze bekräftar han det hela.

Vi bjuds på 20 spår av välproducerad baktakt i en dansmusik vars explosivitet står utan like. Alltsedan debuten 2000 har Sean Paul radat upp hits och fler lär det bli med detta album. Hiten So Fine kommer säkerligen och förhoppningsvis följas av den högenergiska Lace It och  den skönt svängande balladen Hold My Hand och varför inte förresten det innerliga porträttet av mamman i Straight From the Heart. Och så vidare. Här finns gott om hitpotential.

Sean Paul har delvis åtminstone tagit in på en ny väg textmässigt och skriver mer om relationer, mer tänkvärt och innerligt. Något som numera är en bristvara inom hans gebit. Gästartister då? Nä, de lyser med sin frånvaro den här gången. Ovanligt det också men jag gissar att Sean Paul med det vill visa att han klarar sig själv. Och som han gör det. Imperial Blaze är varma sensommarkvällars självklara musikval.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

17

08 2009

Your Comment