Garagerock i klassisk stil blandat med egna idéer

 

The Flare-Up! "Whip 'Em Hard, Whip 'Em Good" (CRR/Sound Pollution)
The Flare-Up! ”Whip ’Em Hard, Whip ’Em Good” (CRR/Sound Pollution)

betyg312

Här har vi ett svenskt band som influerats en hel del av The Hellacopters (och de band som The Hellacopters influerats av). Det handlar om garagerock i klassisk stil blandat med egna idéer. Produktionen är bra, ja rentav för bra i garagerockgenren men det är trots det långt ifrån en ”popig” skiva.

”Put It In A Letter” (tempostark öppningslåt), ”Whip ’Em Hard, Whip ’Em Good” (titellåt med mycket bra refräng som fastnar direkt) och ”Too Many Zombies” (skönt gung som bryter av mot de snabbare låtarna och med fyndig text) är de låtar som sticker ut lite extra. Avslutningslåten ”Sure You’re Big Enough?” är annorlunda med en kvinnoröst som hörs då och då i en i övrigt instrumental låt, som efter någon minuts tystnad övergår till ett namnlöst bonusspår – med sång.

För den som önskar bakgrundsinfo så rekommenderas en titt på deras hem- och/eller Myspacesida. Klicka på skivomslaget här ovan bara. Gissningsvis är The Flare-Up! ett utmärkt band att avnjuta live, för på skiva blir det en aning enformigt om man sitter rakt upp och ner för att lyssna (däremot passar den utmärkt som ”tilltugg” för en ölkväll med kompisar).

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

26

05 2009

Your Comment