Busta is back!

Busta Rhymes "Back on my B.S." (Universal)
Busta Rhymes ”Back on my B.S.” (Universal)

betyg423

Busta Rhymes har en av de bästa rösterna inom hiphopen. Omslaget till nya skivan Back On My B.S. är prytt med hans nuna i diverse grimascher som ger en bild av hur fysisk och varierad hans rap är och har varit sen tidigt 90-tal. Back On My B.S. kryllar av gästartister: Akon, Mary J Blige, Lil Wayne, Pharrell, Tosh, Jelly Roll, Common m fl.

Bäst är de tyngre numren, som exempelvis Don´t Believe Em med Akon och T.I som gäster. Låten är kraftfull, svängig hiphop i sitt esse. We Want In har en funkig, skön och fet basgång. Lugnare, fint och själfullt, är det i Decision med bl a en skönsjungande Mary J Blige och Common. Den hektiska Arab Money är mättad med influenser från mellanöstern och kan ses som både en hyllning och återgång till grunderna. Back On My B.S. är också en återkomst för samarbetet mellan Busta och Sylvia Rhone, Motownlegendaren som var en av dem som insåg Busta Rhymes potential.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

22

05 2009

Your Comment