Prima heavy metal av veteraner i toppform

primal fear delivering the black

Primal Fear ”Delivering the Black” (Frontiers)

Man skulle kunna säga att purfärska sparken i baken kallad Delivering the Black är som en best of. Allt som är Primal Fear är representerat: solid produktion av ”bandpappan” Mat Sinner, modern och mycket passande mix av Jacob Hansen, makalöst bra sång av Ralf Scheepers och som vanligt stabilt lir bakom trummorna av Randy Black.

Att jämföra skivor är inte alltid det lättaste men jag törs nog påstå att det här är tyskarnas starkaste giv efter Devil’s Ground (2004) och New Religion (2007). Personligen tycker jag att de småprogressiva och till viss del episka inslag som för varje skiva tillåts mer och mer utrymme passar bandet alldeles utmärkt.
Av de tio låtarna kan hälften utan problem mäta sig med bandet klassiker, tre är bra och övriga två är okej (men med lite väl mycket ”skrivna-enligt-mallen-i-sömnen-känsla”).
One Night in December är i mina öron bandets magnum opus då dess 9:18 minuters speltid är själva essensen av Primal Fear.
Ja, det är onekligen lätt att konstatera att Delivering the Black handlar om prima heavy metal av veteraner i toppform. Ironiskt nog är det just kvalitetsstämpeln som gör att betygsfemman uteblir. Bitvis är det bara för perfekt och den organiska känslan uteblir.
Tyskarna kan det här med kvalitet och pålitlighet.

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

07

02 2014

Your Comment