Förgyller den musikaliska vardagen

Joey+Rory ”His and Hers” (Sugar Hill/Hemifrån)

Musik kan kännas och fungera på tusende sätt. Ett av dem är att den kan vara vardagsnära, familjär och kanske lite grå i kanten. Men fungerar bra ändå.

Så fungerar det på albumet His And Hers när Tennesseebaserade äkta paret Joey och Rory Feek styrt kosan till Nashville. Med i studion finns en stor samling kompetenta countrymusiker med basisten Dennis Crouch och violinisten Stuart Duncan i spetsen som förgyller helheten med sitt musicerande.

Låtmaterialet är hälften egenkomponerat av Rory Feek och håller en bra hög nivå albumet igenom. Detta gäller också Joeys eminenta röst som fullkomligt blöder av skör och äkta countrykänsla, särskilt i balladerna. When I’m Gone av Sandy Emory Lawrence och Rorys Waitin’ For Somone är bra exempel på detta.

Sen ska poängteras att Rory sjunger utmärkt vilket naturligtvis bidrar till att detta är ett fräscht countryalbum du bör kolla in. Men det är också ett album att bära med sig och umgås med i den musikaliska vardagen. Det är faktiskt inte så illa.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

19

09 2012

Comments are closed.