Känns tryggt att lyssna in Lyle Lovett igen

Lyle Lovett ”Release Me” (Curb/Warner)

Ett tag var jag trött på denne man och hans småsnuviga röst. Hans album hade då snurrat ständigt under några år och då kan det uppstå en viss musikmättnad. Någonting som du också varit med om, eller ?

Efter att har gjort ett längre uppehåll i vårt musikaliska förhållande känns det riktigt tryggt igen att lyssna in Lyle Lovett. Ingenting har egentligen förändrats i hans musik. Country, storbandsswing, sköna ballader och duetter i en salig svängig mix.

Release Me, låten som skapade Engelbert Humperdincks karriär levereras med bra och lagom countryfeeling.  KD Lang  fungerar utmärkt som duettpartner.

Evergreenduetten Baby It´s Cold Outside, som alla verkar vilja göra genom åren – från Charlie Norman till Ray Charles och Willie Nelson, sjungs här intimt avslappnat tillsammans med vokalpartnern Kat Edmondson. 

Jesse Winchesters Isn´t It So levereras storslaget i en storbandssoulversion, Chuck Berrys rockdänga Brown Eyed Handsom Man är nedtonad till max, och plötsligt har den blivit en riktigt bra låt. Känsliga hjärteballader varvas  med rökig midnattsblues, countrytwang och albumet avslutas mäktigt med hymnliknande  Keep Us Steadfest .
Lyle Lovett har gjort en stark comeback i och med Release Me. Ibland är det skönt att ta en paus i ett förhållande.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

16

06 2012

Comments are closed.