MÄSTERLIG MELODIÖS METAL

Shy ”Shy” (Escape Music/Sound Pollution)

1987 släppte engelska melodiösa hårdrockbandet Shy sin tredje platta Excess all areas som kom att bli något av en minor classic inom engelsk AOR-hårdrock, och Shy sällade sig tillsammans med FM och Strangeways till toppen av engelska band inom denna genre. Men precis som för övriga nämnda band kom aldrig det riktigt stora genombrottet. Shy har fortsatt att släppa album, men inte gjort något större väsen av sig. På senare år har sångaren Tony Mills hoppat av och gått med i norska TNT istället.

Nu kommer Shy med ett självbetitlat comeback-album som överraskar stort. Välproducerat, välspelat och välskrivet i mästarklass. Nye sångaren Lee Small är ett jättelyft för gruppen och tycks har inspirerat övriga medlemmar till stordåd. Small påminner starkt om Glenn Huges under dennes period i Phenomena-projektet under 80-talet (Small har för övrigt också sjungit på senare delen av Phenomena-projektet). Det låter med andra ord utsökt. Överhuvudtaget för Shy:s nya album tankarna mycket till Phenomena-projektets bästa stunder. Det finns inte ett svagt spår på denna platta. Rekommenderas varmt till alla med smak för melodiös metal.

Lyssna på: ”Land of A Thousand Lies”, ”Pray”, ”Save Me”.

Henric Ahlgren

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

28

10 2011

Your Comment