Downer doom

Woods of Ypres Woods IV: The Green Album (Earache/Sound Pollution)
Woods of Ypres ”Woods IV: The Green Album” (Earache/Sound Pollution)

betyg 3

Kanadensiska Woods of Ypres kontrakterades i höstas av Earache, vilka passar på att återutge plattan Woods IV: The Green Album, tidigare utgiven på frontmannen David Golds egen indielabel Krankenhaus records. Uppbackningen av Earache är förstås ett steg i rätt riktning.

När det blir som allra bäst får bandet ihop en rätt udda men spännande blandning av doom och proggmetall, här som mest påtaglig och faktiskt alldeles lysande i spåret I was buried in Mount pleasant cemetery, som bjuder på en hel del överraskande vändningar i såväl tempo som atmosfär.

Ett spår gör ju ingen fulllängdare, emellertid. Klassen i ovannämnda stycke uppnår man inte riktigt i något av plattans återstående 12 låtar. Visserligen framtonar som helhet en ganska angenäm prägel av downer och doom som faktiskt får mig att tänka lite på våra svenska mästare Katatonia, men hos Woods of Ypres saknar undertecknad experimentlustan som präglar ovannämnda I was buried… Mer sånt, tack, och storverk är att vänta!

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

11

03 2011

Your Comment