Mångsidigt, snabbt och fräscht

Despite Clenched (Dozer/Sound Pollution)
Despite ”Clenched” (Dozer/Sound Pollution)

 betyg 4

Clenched inleds utan större dunder och brak då den första låten inte sticker ut eller fastnar i minnet. Från andra spåret Commander of Hate är jag dock helt fast och sedan överträffas den ena suveräna låten av den andra. I mäktiga Crushing the World är Lamb of God-influenserna tydliga, och det är i just denna låt som Despite övertygar mig att de är ett band att räkna med i metalvärlden.

Vad som utmärker Clenched från andra plattor är mångsidigheten – snabb death metal varvas med instrumentala partier där det inte går att låta bli att bara blunda och njuta av de tunga gitarrpartierna. Bandets något udda samarbete med Andreas Kleerup i några av låtarna tillför dessutom något nytt och fräscht.

Utan varken dataredigering eller samplingar har Despite helt enkelt lyckats skapa ett av 2010 års bästa samt mångsidiga metalalbum.
Jag längtar redan till deras nästa platta!

Sofia Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

21

01 2011

Your Comment