Suverän partymusik

Buckcherry All Night Long (Eleven Seven/EMI)
Buckcherry ”All Night Long” (Eleven Seven/EMI)

 betyg 3.5                              Spotify

Jag minns en gång i tiden (1999?) när Buckcherry var unga och gröna och agerade förband åt Kiss, och jag tänkte att man säkert valt ett mer eller mindre okänt band för att själva framstå i bättre dager. Nu har åren gått och Buckcherry är ett rutinerat liveband med en stor publik, framför allt i England och USA.

Deras femte skiva All Night Long är som ett enda långt rock and roll-party kryddat med en lagom dos sleaze. Men liksom i fallet med partyn kvarstår efteråt endast bitar av detsamma i minnet…

Två låtar sticker ut rejält: inledande titellåten som är en rockstänkare av hög klass (tänk tidiga Aerosmith) och Liberty med sitt sköna sväng, tempoväxlingar och kanonrefräng.

Produktionen är lagom ”skitig” och livekänslan är ständigt närvarande så där finns inget att klaga på.

Sångaren Josh Todd är en stor tillgång för bandet, även om hans whiskyröst inte alltid är hundraprocentig rent tekniskt. Gitarrsolona är överlag stilsäkra och det låter allt som oftast som Slash är i farten, och han är förstås en alldeles utmärkt förebild.

Slutsats: All Night Long är suverän partymusik som säkerligen också gör sig utmärkt live, men är inte unik i genren.
 
Magnus Bergström
 
Fotnot: För den som funderar på att köpa All Night Long rekommenderas Deluxe-utgåvan som innehåller en bonus-cd med akustiska låtar.

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

25

12 2010

Your Comment