Förvånansvärd fräschör

LL Cool J All World 2 (Def Jam/Universal)
LL Cool J ”All World 2” (Def Jam/Universal)

betyg396

All world 2 är förstås ”uppföljaren” till samlingen All world som kom häromåret och det är väl inte på något vis förmätet av den legendariske hiphopartisten att komma med ännu en best of, även om det är en aning anmärkningsvärt att några låtar fanns med redan på första samlingen.

All world 2 spänner över så gott som hela karriären, men betoningen ligger av naturliga skäl på 80- och 90-talet, då LL Cool J var som störst med ett i början avsevärt inflytande på den då unga genren hiphop. Han debuterade 1985, endast 17 år gammal, och stod för en av skivbolaget Def Jams första braksuccéer.

En del 20 till 25-årigt material är idag rätt så bedagat med lätt sunkigt sound och kackiga beats, men till övervägande del håller materialet en faktiskt lite förvånansvärd fräschör.
Bäst är Jack the ripper med sitt funkiga beat, Dear Yvette med den oförglömligt hojtiga refrängen och 4,3,2,1.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

05

02 2010

Your Comment