Fylld av explosiv aggression

 

http://www.myspace.com/skitliv777
Skitliv ”Skandinavisk Misantropi” (Season of Mist/Sound Pollution)

betyg4107

Jag fick den här skivan utan att ha hört bandet förut så jag hade inga förväntningar alls. Det norska blackmetal-bandet SKITLIV som grundades av förre MAYHEM sångaren Maniac 2005 är aktuela med nya skivan ”Skandinavisk misantropi” fylld av explosiv aggression och jag dras med på en underjordisk resa där mörker möter ännu mer mörker, och där Maniac bekämpar demoner och andra fiender. Jag tycker det här är bra och jag kunde inte fått en bättre överaskning så här första dagarna på det nya året. Jag hör många likheter på den här skivan med MAYHEMs ”Grand declaration of war” från 2000. Bland annat partier där han tydligt pratar med ilska itället för att sjunga, för att kanske få fram sitt budskap tydligare.

Faktum är att Skitliv och deras nya skiva är bättre än det mesta inom black metal-scenen idag och jag vet inte om det beror på att jag har en kärleksrelation med MAYHEMs musik men det skiter jag i för jag gillar det här och jag kommer fortsätta lyssna mycket. En annan sak jag vill berömma är bandnamnet SKITLIV som klingar bra och passar sån här typ av bra musik bra. Om jag ska nämna någon favoritlåt så är det ”Towards the sea of loss volture face kain” där den engelske poeten David Tibet medverkar. Förutom Tibet så medverkar fler grymma vokalister på skivan, bland annat Attila från MAYHEM och Gaahl från Gorgoroth och det gör bara skivan ännu bättre. Det här är grymt!

Tony Sundberg

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

31

01 2010

Your Comment