En härlig samling filmsånger

"Where the Wild Things Are" soundtrack by Karen O and the Kids
”Where the Wild Things Are” soundtrack by Karen O and the Kids (Interscope/Universal)

betyg396

Karen O från amerikanska indierockarna Yeah Yeah Yeahs har under namnet Karen O and the Kids skrivit låtarna till Spike Jonze omdiskuterade filmatisering av Maurice Sendaks klassiska barnbok Till vildingarnas land (Where the Wild Things Are, 1967) – som inte gått upp på bio i Sverige ännu. (Karen O är för övrigt ex-flickvän till regissören.)

Med mestadels akustiska poplåtar och stöd av barnkörer har Karen O skapat en härlig och opretentiös samling filmsånger som även funkar att stå på egna ben, utanför filmen. Men jag kan tänka mig att låtarna också går alldeles lysande ihop med Jonze bilder.

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

14

12 2009

Your Comment