Svängig hårdrock med gitarrhjälten George Lynch

Lynch Mob "Smoke And Mirrors" (Frontiers/BAM)
Lynch Mob ”Smoke And Mirrors” (Frontiers/BAM)

 Release: 16/9

betyg340

Alltså, lika bra att göra en sak klar direkt; det som många av skivans låtar saknar i originalitet kompenseras av George Lynchs inspirerade gitarrspel.
De övriga musikerna går sannerligen inte heller av för hackor: Oni Logan (sång), Marco Mendoza (bas, ex-Whitesnake, ex-Ted Nugent, ex-Thin Lizzy med flera) och Scott Coogan (trummor, Ace Frehley, ex-Brides of Destruction). Oni gör comeback i bandet efter att ha hoppat av efter den utmärkta debutplattan ”Wicked Sensation” (vars musikaliska höjder ”Smoke And Mirrors” inte kan matcha).

På nya skivan bjuds lyssnaren på en dryg timmes svängig hårdrock med rötterna i 70-talet uppblandat med en del 80-talsinfluenser. De låtar som sticker ut lite extra är ”Smoke And Mirrors”, ”We Will Remain” och överraskande nog bonuslåten ”Mansions In The Sky”. Större delen av betyget ovan utdelas för gitarrspelet, eftersom låtarna har svårt att fastna trots många genomlyssningar. Utan att ha sett Lynch Mob live så är jag säker på att de gör sig bättre live än på skiva, vilket betyder att om de kommer till våra breddgrader så är det bara att köpa en biljett.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

03

09 2009

Your Comment