Känsla för små finesser och ljudsättningar

Loney Dear "Dear John" (Parlophone/EMI)
Loney Dear ”Dear John” (Parlophone/EMI)

betyg37

Emil Svanängen som han egentligen heter har gett sig ut på ytterligare ett äventyr. Skivan har en drömsk och öppen rymd i ljudlandskapet. Låtarna sticker inte direkt ut, utan känns till en början ganska ordinära om man bara gör en snabblyssning. Vad skivan behöver är lite tid och lite koncentration från lyssnaren så upptäcker man snart Emils känsla för små finesser och ljudsättningar som får det hela att lyfta ett par plan.

Killen har talang, massor med talang men denna gång fångas jag inte riktigt som på ”Loney, Noir” Det är vackert och drömskt, bitvis fångas jag på kroken för att sedan släppa igen. Det är en kamp som jag inte blir riktigt klok på. Snygg orkestrering bygger fylligt upp ett tempo som känns behagligt i dessa smäckra låtar, för att ibland bli nästan pampigt. Bakom det snygga ljudarbetet döljer sig också själva kärnan d.v.s. låtarna, som till hälften når mig fullt ut.

Det är en klart lyssningsvärd och bra platta som inte fullt ut når mig på alla spår men som sagt det finns ett par riktigt starka låtar. Höjdarna i min värld är: ”I Was Only Going Out” och ”Under A Silent Sea” Den 3:a som är satt som betyg får betecknas som stark.

Tomas Ingemarsson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

12

05 2009

Your Comment