En slags magi

Paul Rodgers ”Midnight Rose” (Virgin/Universal)

Lyckliga var de själarna som fick uppleva Paul Rodgers på Isle Of Wight-festivalen sommaren 1970 då han tillsammans med sin grupp Free förkunnade All Right Now. Sedan dess har han genom åren skämt bort oss med guldkantad klassisk rock där i första hand Bad Company har tillfört en otalig mängd av minnesvärda stunder.

Middlesbrough är inte känt för mycket förutom möjligen att en och annan kalenderbitare har noterat att de har ett fotbollslag på den nedre halvan av Championship. Desto större tilldragelse är det att rocklegenden Rodgers föddes här 1949 och nu långt in på sin solokarriär tillhandahåller ett av få album med nytt material.

Rodgers är sedan lång tid bosatt i British Columbia, Kanada där han har funnit sinnesro med sin fru Cynthia som också har producerat skivan tillsammans med Bob Rock. Albumet utgörs av traditionella åtta låtar som mer framhäver en av bluesrockens äldre statsmän snarare än den vilda långhåriga ungdomen som först skapade berömmelse.

Midnight Rose gör sitt bästa för att tillfredsställa inbitna Bad Company-fans. De inledande Coming Home och Photo Shooter visar på två sidor av samma mynt. Båda får omedelbar sympati tack vare sina drivande gitarrer och stora svällande rytmer med hög intensitet samt en sångare som inte nöjer sig med att sitta i en gungstol på verandan.

Det amerikanska inflytandet med blues, soul och rock n’ roll i spetsen har tydligt satt sina spår i några av låtarna. Living It Up är först ut i den skaran och då flödar den kaxiga sångrösten med oinskränkt fullmakt. Som god företrädare återfinns också den underbart avslappnade Highway Robber som utstrålar atmosfären av en artist som är glad och tillfreds med sin lott.

Den lekfulla Dance In The Sun virvlar iväg med en flamencoljudande gitarr i sällskap. Uppsluppen och lättsam i sin utformning med mycket positivt tänkande som inte skänker annat än bra vibrationer. Avslutande Melting lär få många lyssnare att smälta som smör i en het stekpanna. I alla fall befinner jag mig i det stadiet för de gnistor av idéer som utvecklas här återger en skön värme.

Paul Rodgers fortsätter att vandra på sin eriksgata med ett strålande resultat i sin kappsäck. Den glädje som återfinns här har en smittsam effekt och striktast möjliga beskrivning är att Paul Rodgers har all anledning att vara nöjd då han är vokalt oöverträffad och kommer alltid att vara den sångare som andra aldrig kommer att vara. 

Thomas Claesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

11

10 2023

Comments are closed.