Intim stämningsmusik

spain

Spain ”Sargent place” (Glitterhouse/Border)

Det är inte ofta jag fattar tycke för begreppet stämningsmusik. Eller är det det som kallas muzak? Den värsta formen av detta finns i Karlstad vid Bergviks köpcenter där det strömmar musik ut över parkeringsplatsen. Till vilken nytta ? Hoppas bara upphovsmännen och kvinnorna får några extra stålar för detta musikslöseri.

Gruppen Spain som leds av Jose Haden skapar också en egen typ av stämningsmusik på det mer intima och sakrala sättet.

Det här är bra musik för en söndagsmorgon eller sen svart natt. Musiken är som bäst när den tassar fram melankoliskt varm.
Josh Haden använder sin röst på ett smart sätt och sjunger försiktigt tillbakalutat och det är i balladerna detta fungerar bäst.
Hela konceptet är snyggt in i minsta detalj, gitarrinpassen är perfekt korta och glimrar i kristallglasen. Pappa Charlie Haden, en jazzgigant på kontrabas, gästar sonens album som kan fungera som ett soundtrack på den lilla fina festen bland hipsters och goda vänner.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

07

04 2014

Your Comment