Bitvis strålande

angel olsen

Angel Olsen ”Burn your fire for no witness” (Jagjaguwar/Border)

Ung amerkansk sångerska och låtskrivare som seglat upp som en het musik- och mediaprofil just nu. Med all rätt. Det är i första hand hennes röst som fångar intresset. Det är ju så med röster såsom Billie Holliday, Joe Cocker, Neil Young, Dylan eller Anna Calvi och Laura Marling bland många. Det kan vara ickesångare eller stilrena jazzvokalister.
Angel Olsen bär ett släktskap med föregångare som Nico eller Maria McKee. Rösten bär på både vemod, mörker och mänskliga erfarenheter. Detta kommer bäst fram i de lugnare musikstyckena på detta hennes första album med band.
Då kryper rösten in under skinnet och fortplantar sig vidare, men den bär inte på lycka eller uppåttjack. Den bär på blod, svett och hjärta, brustet.
Det vimlar av intressant kvinnliga röster och låtskrivare just nu, både här och utomlands. På den manliga sidan är det tunnare. John Fullbright och Joe Nolan. Angel Olsen är en av många, många…och hon är bitvis strålande.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

03

04 2014

Your Comment