Tatuerarens sånger

Mika Tahvanainen ”Nålkonstnärens visor” (Commendante/PLU)

Finländaren och tatueraren Mika Tahvanainen lirar svenskspråkig vismusik där texterna ligger högt i kurs. Mika påminner en hel del om Stefan Sundström, Johan Johansson eller en ung Lars Winnerbäck. Även influenser och likheter med Evert Taube och Cornelis Vreeswijk lyser klara. Texterna är allt från ärliga, samhällsaktuella, självutlämnande, underfundiga till humoristiska. Med andra ord är det inte något nytt under solen, men lika bestämt gör Mika det på sitt alldeles egna sätt vilket gör att det känns både fräscht och välbehövligt. Skivan ”Nålkonstnärens visor” är Mikas fullängdsdebut och det är minst sagt en trevlig debut.

Egentligen är det omöjligt att skriva mer om Mika utan att nämna och hans texter. Och gör jag det så underminerar jag hans egen konstform. Så låter denna korta beskrivning det minsta intressant, vet du vad du ska göra – LYSSNA!

Lars Svantesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

18

06 2012

Comments are closed.