Inget som utmärker sig speciellt mycket

Unlight Suphurblooded (Massacre/Sound Pollution)
Unlight ”Suphurblooded” (Massacre/SPD)

betyg 3

Black Metal har alltid varit en lite svår genre för mig, mest för att det är så halvdant ibland. Vissa band/låtar kan vara riktigt bra medan andra inte säger mig någonting. Unlight är ett nytt band för mig, jag är inte jätteinsatt i genren, Dimmu Borgir och Behemoth är väl dem banden jag lyssnat mest på. Något som jag tycker utmärker Unlight jämfört med andra är att thrashen har fått fäste. Den finns och den låter riktigt bra, med riktigt klassiska thrash metal-riff. Det känns friskt och härligt, att de blandar det mörka i black metal och det snabba riffbaserade i thrash metal.

Sången är liksom de flesta in genren en något högre growlsång, den är inte hämtad från helvetets djupaste kretsar som man ofta hör inom Death metal. Ibland gillar jag det och ibland inte. Ljudbilden är heller inte den bästa, gitarrernas dist är väldigt ljus och skärande, något som nästan märks i varenda låt. Konstigt nog så låter det också ostämt i vissa låtar.

Unlight blir dock inget som för mig utmärker sig speciellt mycket. De har fått till hela grejen med black metal men jag börjar misströsta om hela genren litegrann. Jag vill ha nått nytt och fräscht som väcker mitt intresse till en högre grad. Låtarna som jag hör är inget som fastnar hos mig, jag blandar lätt ihop det med annat i genren och det kan bli lite tråkigt i längden. Dimmu Borgirs nya tror jag kan vara ett snäpp mer intressant.

Bra låtar: Pale Rider- Pale Horse, Dead All Things Will Be (Part II).

Sulphurblooded får av mig 3/5 djävulshorn. Det är stundtals riktigt bra men sedan dalar det av och helheten känns inte alltför lockande. Men de har något på g, får väl hålla lite utkik efter dem i framtiden.

Martin Engström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

04

11 2010

Your Comment