Ett album som går i kärlekens tecken

 

Handsome Family "Honey Moon" (Loose/Border)
The Handsome Family ”Honey Moon” (Loose/Border)

betyg39

Brett & Rennie Sparks har varit gifta i 20 år. Detta firas med ett album som går i kärlekens tecken istället för ond bråd död, alkoholism, depressioner och allmän misär vilket många gånger brukar vara fallet när denna duo är i farten. Det kan ju tyckas som ett positivt tecken, för visst är kärlek bra mycket mer positivt än övriga nämnda ämnen.

Den barytonsjungande Brett Sparks har alltid förtjusat mig med ganska tunga bisarra texter om diverse hemskheter. Rösten har inga problem att beskriva kärlekens alster heller för den delen, men melodierna har tagit en annan väg som gjort det hela lite enklare och samtidigt mer uttryckslöst. Det har blivit mer åt det klassiska countryhållet med bluegrass i grunden.

Det är absolut ingen dålig skiva, men plattare än vad det brukar tycker jag. Låtar som ”My Friend ” & ”Loneliness Of Magnets” är dock låtar som får ett extra plus i kanten. Grattis Brett & Rennie till er 20-åriga bröllopsdag, kom dock ihåg ett visdomens ord. Efter solsken kommer regn, så låt oss åter följa med till lite ”Handsome Rain” i framtiden.

Tomas Ingemarsson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

14

05 2009

Your Comment