Krut kvar hos The Cult

The Cult ”Choice of Weapon” (Black Lodge/Sound Pollution)

Choice of Weapon är brittiska The Cults nionde studioalbum och tredje efter comebacken på 2000-talet. Bob Rock är tillbaka som producent precis som på gruppens sista riktigt stora platta Sonic Temple (1989).

Faktum är att nya albumet levererar en ljudbild och en låtsamling där The Cult låter vassare och mer i form än på över ett decennium. Tillbaka är arenarocksoundet och rötterna i det gotiska parat med Led Zeppelin och AC/DC. Ian Astburys sång har mattas av något i sin klarhet, men tyngden och bettet finns kvar. Gitarristen Billy Duffy visar att han fortfarande tillhör de underskattade gitarrhjältarna inom rock- och metalgenren.

Lyssna på: “Honey From A Knife”, “Elemental Light”, ”Life>Death” .

Henric Ahlgren

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

11

06 2012

Comments are closed.