Sköna låtar som håller ihop musikaliskt

Joe Nolan ”Goodbye Cinderella” (Rootsy/Warner)

Denne 21-årige kanadensare har en röst som smyger sig sakta på. Den är inte stark men den fastnar och det är svårt att fokusera på den tidning som skulle läsas samtidigt som Goodbye Cinderella spelas.

Låtarna tassar sig fram i en loj släpig laidback lunk. Men det småsvänger skönt. Det kan vara talking-blues, country, modern folkmusik eller bara en snygg ballad. Allt har en inneboende kvalité och varm känsla som man sveps in i vare sig man vill eller inte.

Sedan blir det inte sämre av att tillsammans med Joe Nolan i studion finns pianisten Spooner Oldham, Colin Linden på gitarr och Charlie Mc Coys munspel. Dessa studiolegender bäddar perfekt för Joes röst och det som imponerar är
samspelet på detta album. För ett album är det. Ett album som hänger och håller ihop musikaliskt till en enhet.
Tio starka sköna låtar på trettioåtta minuter.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

26

06 2012

Comments are closed.