Coexistence – Carrion Comfort

Coexistence - Carrion comfort
Coexistence ”Carrion comfort”

betyg4107

Först ut i de kommande demo-recensionerna är svensk-franska tvåmans-bandet Coexistence.

Det första som jag lägger märke till är att detta faktiskt är en demo men låter inte som en sådan. Produktionen är riktigt bra, snygg ljudbild och riktigt bra mixat överlag.

Låtmaterialet är starkt. Många av partierna i låtarna känns oerhört Symphony X utan att kännas plageriat, och det är ju inte alla som lyckas med! Snygga arrangemang har jag alltid varit svag för, och här får Coexistence en guldstjärna i kanten. Snygga riff, härliga rytmiska partier och en bra variation bland låtarna. Grégory Giraudo på gitarr har en riktigt snygg solostil som inte känns så bekant som man gärna kan höra bland andra band. Han känns originell, och som gammal strängbändare gillar jag detta. Keep up the good work!

Jag satt och lurade ganska länge på var jag känner igen Carl Lindquists sångstil. Det känns lite som en blandning av Russel Allens rivighet och nån tysk powermetalsångare jag inte kommer på namnet på. Me like.

Overall: Ok, det här är bra! Grabbarna ska definitivt skicka denna demo till Inside Out pronto! Jag har alltid gillat prog-metal, och det här skulle jag vilja höra mer av. Riktigt kompetenta pojkar. Min personliga favorit på denna lilla EP blev Seize the Day. Riktigt snygg låt.

Jag tror att det här kommer bli någonting. Jag skojar inte. Det här var bra.
Om ni har en stund över så tycker jag ni kollar in EP’n Carrion Comfort på http://www.myspace.com/coexistenceproject eller www.coexistence-project.com

Peter Henningsson

Comments are closed.