Stockholm HC

 

Dobermann Cult ”Pray for us” (Dobermann Digital release)

”Stockholm calling haven’t you heard. Copenhagen, Gothenburg.” Ljuder i mina lurar flera gånger per dag. Ja just den textraden är hämtad från Dobermann Cult nysläppta digitala 7 spårs EP. Dobermann Cult är det bästa bandet som jag upptäckt de senaste 2-3 åren. Jag älskar det mesta de släppt ifrån sig, vilket i och för sig inte är så mycket. Därför publicerar jag den här recensionen för att jag vill att fler ska få möjligheten att upptäcka bandet. Inom hardcore och punkkretsar är säkerligen inte bandet någon direkt hemlighet, men de som inte springer på hardcorespelningar rätt som det är kanske har missat bandet, trots att man gillar hård och snabb musik.

Dobermann Cult är från Stockholm och lirar brutal skoningslös hardcore som närmast skulle kunna jämföras med amerikanska band som Agnostic Front, Sick of it all osv. med andra ord band från New York scenen. Hundarna i Dobermann Cult har tidigare släppt en split 7” och två fullängds CDs.

Nya digitalreleasen ”Pray for us” är en 7 spårs EP med 4 nya låtar och 3 nyinspelade livefavoriter. För att börja med de nyinspelade låtarna är valet helt utmärkt, mina två absoluta favoriter ”Kids vs Pigs” och ”I Just Wanna” båda hämtade från den fenomenala fullängdaren från 2010 ”When The Shit Hits The Fans”. Även tredje nyinspelningen ”Never Fold” är hämtad från nämnda skiva. Alla tre låtarna har fått sig en ordentlig uppolering och känns fräschare och råare än tidigare. Så den delen av EP:n gillar jag skarpt. Hade jag däremot fått önska något hade man gjort en nyinspelning av låten ”One man moshpit” från ”Cursed to be…”

De nya låtarna går inte av för hackor de heller. Alla fyra är bland det bättre bandet har släppt ifrån sig, men det är två sticker ut något mer än de andra två och det är ”Re-inventing class war” och ”Anti-culture”.

På bandets bandcampsida kan man lyssna på de två tidigare fullängdarna och den nya EP:n. Där kan du även köpa låtarna för en billig peng så du kan ha med låtarna på resa. Adressen till sidan är dobermanncult.bandcamp.com.

Betyget på ”Pray for us” kan väl inte bli annat än toppbetyg. Nej egentligen inte, men det som drar ner betyget är att skivan inte finns som en 7”. Kom igen nu grabbar släpp den i fysisk form också. Tack på förhand!

Lars Svantesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

27

06 2012

Comments are closed.