Kiss – Stockholms stadion 2010/06/12

Låtar, artisteri och show i världsklass  Betyg: 4/5

Det är glädjande att Kiss valt att stuva om en del i låtlistan jämfört med det senaste besöket (2008). Det är bara lite märkligt att dom öppnar konserten med Modern Day Delilah (från senaste skivan Sonic Boom). Visst, låten i sig är bra men det är ingen direkt stark öppningslåt. Apropå låtar så är kvällens stora låtutropstecken följande: svängiga Let Me Go, Rock ’N’ Roll, allsångsfavoriten Crazy Crazy Nights och den fina akustiska versionen av Beth (med bra sång av Eric Singer). Även Deuce, Black Diamond och Lick It Up tillhör kvällens låttoppar.

I ärlighetens namn finns det också två minus i låtlistan, nämligen mesiga I Was Made For Lovin’ You (med Pauls obligatoriska flygtur till ståplatspubliken) och uttjatade Shout It Out Loud. Om dessa två bytts ut mot exempelvis Strutter och I Stole Your Love så hade resultatet blivit en konsertklassiker, sanna mina ord.

Hur var formen på bandmedlemmarna då? Jo, Eric Singer och Tommy Thayer var lika vitala ut som senast dom var här. Dom tillför mer till varumärket Kiss än originalen Peter Criss och Ace Frehley. Gene Simmons gör precis det som förvänbtas av honom och luftar tungan minst lika flitigt som vanligt. Och Paul Stanley skuttar/dansar omkring nära nog som på 70-talet och verkar vara i mycket bra fysisk form. Hans röst är däremot inte lika stark som den varit, dock avsevärt bättre än 2008 (då han hade stora förkylningsproblem).
Effekterna då? Jodå, dom är förstås många och känns i fallet Kiss helt rätt och sminket likaså, för det handlar om ett komplett musikaliskt underhållningspaket.

Det är mycket glädjande att år 2010 ärligt kunna skriva att Kiss övertygar och fortfarande är relevanta i hårdrocksvärlden. Allt är alltså som det ska vara: Kisstory fortsätter att skrivas.

Plus: Låtlistan – för att vara Kiss en förvånansvärt stor förändring till det bättre, det vill säga att några standardlåtar bytts ut mot mer oväntade sådana.

Minus: Vädret – grått, blåsigt och bitvis regnigt. Mer än en gång önskade undertecknad att det varit en inomhuskonsert istället…
Text: Magnus Bergström
Låtlista:

Modern Day Delilah
Cold Gin
Let Me Go, Rock ´n Roll
Firehouse
Say Yeah
Deuce
Crazy Crazy Nights
Calling Dr. Love
Shock Me
I’m An Animal
100.000 Years
I Love It Loud
 
Love Gun
Black Diamond
Detroit Rock City
Beth
Lick It Up
Shout It Out Loud
I Was Made For Lovin´ You
God Gave Rock And Roll To You II
Rock And Roll All Nite

Comments are closed.