ACE FREHLEY, Västerås 5/12 2009

ace_soderberg

”När jag träffade ACE”

Lördag morgon. Kan inte sova, vaknar tidigt. Idag händer det. Jag ska träffa Ace Frehley. Försöker få något gjort hemma. Tyvärr kan jag inte koncentrera mig; tänker bara på Ace.
12.00 Jag går ner på stan för att lugna ner mig. Det är jubileum på NKP, Nya KristinehamnsPosten. De bjuder på fika och jag går en tipspromenad som jag inte kommer ihåg något från, kanske det var 6 frågor?????.
15:00 Fan vad klockan går sakta. Vi äter lunch. Bäst att äta ordentligt. Jag ska träffa Ace. Försöker vila. Jag tror att jag somnar till i 5 min.
16:00 Avfärd. Kolla att allt är med: Ace docka, foton, plektrumskydd, kamera. Ser ok ut. Hämtar resesällskapet. Vi är 4 st. Chauffören Staffan, Marcus, Anders och så jag själv. Tar en öl för att lugna ner mig. Det blev 4 st innan vi var framme i Västerås.
19:00 Insläpp. Kollar en sista gång att allt är med. Fan jag hittar inte kameran.
 Springer till bilen och kollar. Nej jag har tappat kameran.
Jag går till tröjförsäljningen för att hämta ut mitt Meet and Great (VIP). Får prata engelska. Bra att jag får träna på det. Jag ska träffa Ace.
Han förklarar för mig att vi ska träffas 20:30. Jag börjar vänta redan 19;30. Är inte själv. Det visar sig att Aftonbladet är där och ska intvjuva Ace.
De gör en intervju med mig i Aftonbladet TV (missa inte!) där jag får visa upp min Ace-docka från ’77.
21:00 Insläppt backstage. Där får jag vänta i ca 30 min. Ace sover, han har varit sjuk. Undrar vilken sida han vaknar på.
Äntligen. Ace! Där sitter han. Ser pigg ut och jag är inte nervös längre. Tar fram mina saker och han singnerar allt. Hade hört att han bara signerar en sak????? Tar några kort och pratar med Ace. Talar om att jag har haft honom som min största idol sedan ’76 och ber honom att spela Words are not enough; då skrattar han. Får ingen mer tid. Det står en stressad manager brevid. Aftonbladet ska ha sitt. Nu är klockan 21:40. Konserten skulle börja 21:00. Skyndar mig ut för att få så bra plats som möjligt.
22:00 Rocket ride (vilken låt, nu är man i himlen…)
Parasite
Snowblind
Sister
Outer Space (Ace kollar på klockan, ser lite seg ut)
Speedin back to my baby
Rock soldiers (nu börjar han komma igång, vi kör allsång)
Love her all i can
2000 man
Fox on the run
N Y Groove “You know what I’m talking about.(kan det vara Ace egen favorit?)
Foxy and free
Shock me (berättar att han fick en elshock)
Shout it out loud (nu lyfter snart taket)
Deuce (där försvann taket)
Extra nummer:
Rip it out
Love gun (fan vilket bra solo, han är bara bäst)
Cold Gin
Nu hör jag ingenting, glömde öronproppar, va gör det, jag har träffat Ace

Västerås 5/12 2009 en hes Lars Söderberg

Söndag morgon. Kollar ryggsäcken att allt är med hem. Vad tror ni jag hittar??????? Öl nejjjjjjj kameran,,,,,,,,,,,,,,,,,,Fn

ace_schewen

Calle Schewen på Sound Pollution gör tummen upp!

Comments are closed.