Hjälp! Aporna är beväpnade!

The Bones ”Monkeys with guns” (People Like You/EMI)

Här levereras cliché efter cliché på löpande band. Det är bredbent partypunkrock i samma skola som Hellacopters och Hardcore Superstars. Skulle ju kunna tänkas att det blir tjatigt och dåligt, men Karlskronabördiga The Bones gör allt på så snyggt sätt med glimten i ögat att de lyckas ta sig förbi alla clichéer och göra det till något riktigt bra. The Bones är långt ifrån några nybörjande duvungar utan det märks att de har hållit på länge och genom åren lärt sig sin grej. För hela skivan sitter som ett smäck.

Det är inte bara svenska storheter som tidigare nämnda band och Backyard Babies som kan höras som influenser utan man kan även höra spår av amerikanska storheter som The Ramones, Social Distortion.

Skivan släpps i ett par olika versioner en vanlig cd, en limiterad cd och en vinyl. Det är den först nämnda utan bonusspåren som är recenserad och den innehåller 15 låtar varav ingen klockar in på över 3 minuter, och de flesta låtarna röjs igenom på cirka 2½ minut. Men däremot är det omöjligt att välja några riktiga favoritlåtar för alla är ta mig fan bra på något sätt.

På många sätt känns det som man redan har hört allt tidigare men detta till trots är det här en av årets bästa skivor så här långt och en perfekt uppvärmning till sommarens festivaler och konserter. Kan redan nu se mig själv sittande på tåg mot diverse festivaler och konserter med The Bones i mina lurar. Kommer bli minst lika grymt som den här skivan.

Lars Svantesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

25

06 2012

Comments are closed.