Dansk musikdynamit

Maggie Björklund ”Coming Home” (Bloodshot/Border)

betyg 5

Vilken superb överraskning!  Den danska steelgitarristen och kompositören Maggie Björklund bjuder oss på med sitt debutsoloalbum Coming Home. Musiken, instrumental och med sång, skulle med lätthet passa som soundtrack till filmer som Paris Texas eller The Long Riders, där ökenhettan dallrar i ett kargt öde landskap någonstans i New Mexico.

Man väntar bara på att det ska uppenbara sig en ensam ryttare i fjärran. Men egentligen skulle musiken passa in i fler filmcenarios genom att Maggies steelgitarr hela tiden ligger lite under ytan i musiken, och förstärker den med skiftande stämningar och ett sprakande färgspektra. Bland hennes medmusikanter på Coming Home är delar ur Calaxico, samt gästvokalisterna Jon Auer – Posies, Mark Lenegan-Screaming Trees och Rachel Flotard – Visqueen. De smälter så väl in i detta musikaliska sammanhang och Maggies själfyllda steelgitarr – skör, vacker och stolt – binder ihop Coming Home till en musikalisk och för fantasin bilskapande helhet; därav femman här ovan. Dansk dynamit, dansk musikdynamit !

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

12

04 2011

Your Comment