Ett dussin Sundström-sånger

Blandade artister ”Andra spelar Sundström” (National/Border)

betyg394

Han fyllde 50 i fjol och Stefan Sundström kan som artist skryta med 30 år branschen. För åtta år sedan gjorde han Spelar Allan som en hyllning till Allan Edwall. Men nu alltså dags för Stefan själv att tolkas av andra artister.

Sundström har varit produktiv nog att släppa fjorton album så material att plocka ur har inte saknats här. Men det är inte de allra folkligaste örhängena man har valt att damma av. Samma kompband är med genom hela skivan och artisterna har själva fått välja bland låtarna.

Dundertåget gör en riktigt lyckad Vitabergspredikan och Miss Li gör en fin tolkning av Under Isen. Sen går det utför i backen. Lars Winnerbäck, Ola Magnell, Little Marbles, Love Antell och Emelie Essinger lyckas inte riktigt lyfta sina tolkningar till toppen och ge dem nytt liv. Artisterna gör inte Sundströms låtar som om de vore sina egna och därmed inte bättre än originalen. Visst, så här brukar det se ut när man ska till att släppa tributealbum. Hyllningen är inte dålig det är bara det att Sundström själv är så mycket bättre.

Peter Dahlén

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

09

04 2011

Your Comment