Funk-o-metal i perfekt symbios

Electric Boys And them boys done swang (Supernova/Cosmos)

Electric Boys ”And them boys done swang” (Supernova/Cosmos)

betyg 4                         Release: 6 april

När nu äntligen El pojkarna gör comeback 20 år efter debuten gör dom ingen besviken. Alla bitarna sitter som handsken och nog doftar det klassisk heavy metal om det här. Visst, man rör sig lite i samma ”ohippa hippiegenre” som Aerosmith och så lite Beatles-vibbar på det…men blandningen är tidlös och bubblar fortfarande. Som en rom och cola som aldrig blir avslagen.
 
Med låtar som öppningsnumret ”Reeferlord”, ”The house is Rockin”’och ”Rollin’ down the road” kommer de här herrarna återigen att ta den internationella scenen med storm. Detta råder inget tvivel om. Finfin comeback av något som var ett av 90-talets bästa svenska rockband. Bara att köpa plattan om någon frågar mig.
 
Lars Söderberg

Fotnot: Electric Boys fyller, om man räknar med uppehållet, 22 år som band och man består fortfarande av originalsättningen Conny Bloom, Andy Christell, Franco Santunione och Niclas Sigevall. Det här är det första plattan man släpper sedan 1994.

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

16

04 2011

Your Comment