Hitlisterockmusik för massorna

Bon Jovi ”Greatest Hits – The Ultimate Collection” (Island/Universal)

betyg 3.5

31 låtar. Ja, dom som köper den här nya Bon Jovi-samlingsskivan får sannerligen valuta för pengarna. Innehållet? Ja, det är förstås hitlisterockmusik för massorna. Bon Jovi behöver knappast någon presentation, namnet talar för sig själv.

Och skivan lever upp till sin titel, det är svårt att komma på någon låt som saknas. Det skulle i så fall vara fina balladen Never Say Goodbye, men det finns i och för sig ballader på skivan så att det räcker till ändå. Då saknar jag egentligen I’d Die For You mer, för det är en underskattad finfin hårdrocksgoding.

Greatest Hits – The Ultimate Collection är i mångt och mycket en bra party- och/eller mys-med-kärestan-skiva, inget snack om saken. Men för rakt igenom njutbar lyssning rekommenderas istället fantastiska New Jersey, som här representeras av kanonfemlingen Bad Medicine, Born To Be My Baby, Lay Your Hands On Me, Blood On Blood och I’ll Be There For You.

Av låtarna från 00-talet så är det rejält sväng i avslutande This Is Our House. Have A Nice Day (radio)rockar också på helt ok. Men i övrigt är – tyvärr – det nyare materialet slätstruket så att det räcker till…
Men utmärkelsen ”skivans tråkigaste låt” går dock till seg-som-sirap-balladen Always, zzzzzzzzzz…
En del låtar på skivan är värda en klockren 5:a i betyg, medan andra är värda 1,5-3 så därför blir inte betyget högre än 3,5 (med plus i kanten).

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

21

12 2010

Your Comment