Egenkomponerad jul-americana

Kimmie Rhodes Miracles On Christmas Day
Kimmie Rhodes ”Miracles On Christmas Day” (Sunbird/Border)

betyg 4

Kimmie Rhodes är väl ingen kändis i musikkretsar. Man kan nog säga att hon är okänd för en större publik. Men då och då dyker hon upp med bra låtar i americanafacket.

Denna gång  har hon lagt ihop en lång rad egenkomponerade jullåtar och en tät och välspelad musikergrupp. Här slipper du  garanterat alla kända  jullåtar som Rudolf med röda mular, stilla nätter, bjällerklang och en massa tipp-tapp. Istället rullar julmusiken
fram med country, tex-mex och folkmusikfeeling. Resultatet på Kimmies julalbum är så genomlyckat, för musiken är som en balsam för trötta och stressade julsjälar. Sedan om du väljer Kimmie Rhodes Miracles On Christmas Day eller Shelby Lynnes julalbum Merry Christmas är hugget som stucket. Eftersom jag inte kan välja tar jag bägge.

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

21

12 2010

Your Comment