Den ultimata julmusiken

Shelby Lynne Merry Christmas (Everso/Playground)
Shelby Lynne ”Merry Christmas” (Everso/Playground)

 betyg 4

Om du nu ska ska fixa nya julskivor till den kommande helgen så är det det här ett par lysande alternativ. Shelby Lynns Merry Christmas och Kimmie Rodhes Miracles On Christmas Day. Om den senare kan du läsa i en egen recension på Nya Skivor. Shelbys julalbum är kemiskt fritt från en massa jul-lull-lull, körer av allehanda slag och storslagna arrangemang av klåfingriga-nu-ska-vi-ha-jul-igen-producenten.

Här finner du istället hela raden av kända jullåtar som Winter Wonderland, Holy night, Rudolf och Silent Night i avskalade americanaversioner, både stämningsfulla och svängiga så granen barrar av bara farten.

Att höra till exempel Holy Night (Helga Natt) i Shelbys version är gnistrande vackert i vintermörkret. Hinner du inte köpa eller ladda ner denna platta i år, så sätt upp den på nästa års önskelista så har du den ultimata julmusiken fixad redan nu. Detta är ett råd från tomten som vet.

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

20

12 2010

Your Comment