Autumn roots

joe eyly

Joe Ely ”Panhandle Rambler” (Rack ’em/Border)

Joe Ely var en av flera in den nya outlawgenerationen i slutet på sjuttiotalet. Townes Van Zandt och Guy Clark var några av de andra. Joe turnerade och hängde en hel del med Clash under deras höjdarår. På Nittiotalet kom Letter from Laredo, ett utmärkt album där Joe förutom en radda bra låtar plockat in ett skönt texmexsound från , – south of the border.
Efter att ha rockat fett, utan att det blev varken rock eller fett, så gav jag upp hoppet om herr Ely.
Men nu är han tillbaks med Panhadle Rambler, med ett välkommet släktskap i soundet från nittiotalet. Inte nog med det. Han sjunger förmodligen bättre än någonsin, så här några år före sin sjuttioårsdag. Speciellt i de sånger som sakta smyger fram, och han får vila på melodin och frasera texten så den känns i hjärteroten. Han har också plockat med sig några medmusikanter från förr.
När steelgitarren viner och dragspelet leker fram melodin i sällskap med Joe Elys nya röst, så skapas en kännsla som är både ödslig och varm på samma gång. Så gillar du den amerikanska rootsmusiken en gnutta, då har du en skön höst i sällskap med Joe Ely och Panhandle Rambler.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

23

10 2015

Your Comment