Återigen på rätt väg

los lobos

Los Lobos ”Gates Of Gold” (Proper/Border)

Allt sedan How Will The Wolf Survive och Kiko And The Lavender Moon har Los Lobos försökt hitta tillbaks till det soundet och den låtskrivarkvalité som präglade detta album. De har försökt söka sig fram genom att byta stil, producent eller sound. Det har gått så där tycker jag. På de album som följde fanns det enstaka stunder av skär vargalycka, men sammanfattningsvis räckte de trots allt till ett godkänt minialbum.
Nya Gates Of Gold lovar däremot gott, det finns en antydan att de återigen är på rätt väg. Rösterna finns där, variationen på låtmaterial från lunkande balladen till den obligatoriska spanska traditionella, och en riktig boogierökare. Melodikänslan börjar återvända så sakterliga i When we were free, Gates of gold och Magdalena. Då när rösterna, melodierna och soundet smälter ihop till den där ljuvliga Los Loboskänslan, då är det riktigt bra.
Mellan dessa guldkorn blir det fortfarande lite för många transportsträckor med bland annat någon dussinblues och en spansk lektion för mycket.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

27

10 2015

Your Comment