Snyggt och smart

chris s

Chris Stamey ”Euphoria” (Yeproc/Border)

Med ett stort P som i POP är Chris Stamey tillbaks med ett nytt album fyllt med melodiös gitarrbaserad musik. Han har lirat ungefär samma typ av popmusik som han gjorde i dB´s under tidigt åttiotal, då ofta tillsammans med Peter Holsapple. Han har också turnerat med en senare version av kritikerfavoriterna Big Star.
På nya Euphoria låter han popmusikens historia läcka fram i sina melodier och arrangemang. Det låter lite Lennon–McCartney-RayDavies-Zombies överallt. Inte alls så det stör på något sätt, man bara nickar igenstämmande och håller med. Man gör det för att Chris Stameys melodisnickeri är godis in i varje liten detalj och så kärleksfullt gjort.
Make of your mind, Awake in the world är direkt vanebildande i sin popform, balladen You are so beautiful är en kärlerksfull låtstöld som säkert skulle kunna användas vid bröllop eller sjungas utanför en kärestas fönster med framgång.
I längden blir det lite för lättviktigt men å andra sidan är det väl det som är meningen med popmusiken. Snyggt och smart är det i alla fall.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

22

06 2015

Your Comment