Åtta korta melodier från en och en halv minut upp till den klassiska poplåttiden

tracey

Tracey Thorn ”Songs from the Falling” (Strange feel/Border)

Tracey Thorn är en av mina kvinnliga engelska favoritröster inom popmusiken. Från början femtio procent av framgångsrika duon Everything But the Girl, tillsammans med den andra femtioprocentaren, Ben Watt.

Songs from the Falling är ett soundtrack till filmen med samma namn. Det är också ett mycket kort soundtrack. Åtta korta melodier från en och en halv minut upp till den klassiska poplåttiden tre minuter. Alla dessa musikaliska filmögonblick bär Tracey Thorns signatur genom hennes sätt att skriva musik och hennes lite sträva sätt att sjunga. Men det är naturligtvis underbart om du gillar Tracey Thorn vilket du nu förstår att jag gör. Det är heller inte några stora arrangemang utan behagligt avskalat.
Har du inte lyssnat in dig på Tracey så rekommenderas hennes så kallade julalbum Tinsel and Lights, eller vad som helst med Everthing But the Girl. Hon har också skrivit en av de bättre böckerna om popmusik i Bedsit Disco Queen: How I grew up and tried to be a pop star.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

25

06 2015

Your Comment