Förfining av konceptet

eilen jewell

Eilen Jewell ”Sundown over Ghost Town” (Signature Sounds/Border)

Förväntningarna på denna nya Elien Jewell-release kanske inte var skyhöga. Men eftersom tidigare album med henne varit av hög klass så undrar jag nog vad hon hittat på denna gång. Har musiken utvecklats från den snygga men trygga americana med influenser från femtiotalsväng och texmexinslag?

Utveckling är det nog inte tal om, tyvärr. Utan en mer förfining av hennes concept so artist. Eilens röst är kontrollerad, snygg och avslappnad, den ligger rätt hela tiden i musiken. Även musiken är modern, välspelad i minsta basgång.

Tidigare var Eilen Jewell en ofta sedd gäst i vårt land. Nu har hon blivit morsa och flyttat till sin hemstat, Idaho. För några år sedan, en alltför kall vintervardag när uppförsbacken från Karlstad och motvinden var för svår, stod hon på scenen i Torsby och var live helt underbar enligt musikkännare på plats.

Då var rösten lite råare, hon tog lite mer chanser och hennes musik fick mer liv. Det är nog det jag saknar här. Att det spricker i det snygga och vackra.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

26

05 2015

Your Comment