Inte bara visa

emmysophie inte somförut

Emmy Sophie ”Inte som förut” (Border)

Trots att jag lyssnat igenom den här sju låtars cd’n ganska många gånger nu så har jag svårt att hitta en musikalisk röd tråd. Stilarna mellan låtarna skiljer sig stort – jag hör vispop, rock, ballader, blues och dessutom på två språk (svenska och engelska). Jag vet inte om Emmy hittat sin musikaliska stil än eller om syftet är att visa att hon behärskar flera olika. Hursomhelst så blir intrycket knepigt när det är en sån salig blandning.

Flera av låtarna påminner ganska mycket om Martin Stenmark, både på sättet att sjunga och textmässigt. Det mesta går mig förbi utan att ge nåt bestående intryck, men refrängen på ”Vilse” samt låten ”Hon står på tå” är små mästerverk och just i den sistnämnda så återkommer Stenmarkkänslan pga textens innehåll med ett intressant, mellanmänskligt och vackert budskap och sättet att sjunga ut orden på. Jag rekommenderar intresserade att lyssna på just den låten för att se vilket intryck Ni får.

Jag måste ta hänsyn till att detta är Emmys debutskiva och hoppas på en tydligare musikalisk profil nästa gång. Vilken stil spelar egentligen ingen roll, för det blir nog bra vilken väg hon än väljer. Men bara en väg annars riskerar hon att åka av.

Johan Jansson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

25

05 2015

Your Comment