Stil och känsla

malcolm holocombe

Malcolm Holcombe ”The RCA Sessions” (Gypsy Eyes/Border)

En  för mig totalt okänd amerikansk singer/songwriter som sammanfattar sin tio album långa musikkarriär. Ett välbeprövat koncept som till exempel Kris Kristofferson provat på med framgång i The Austin Sessions för några år sedan.

Här har Malcolm plockat ut sexton låtar som han tydligen anser ge oss en bra bild av honom som låtskrivare och artist. Med åren har den gode Malcolm frestat på sina stämband så rösten är småhes och skrovlig av turnélivets vedermödor och kanske en och annan whisky. Han påminner stundtals om den nutida John Prine. Men rösten passar bra in i melodisammanhanget och är skönt tillbakalutad. Det svaga är materialet som visserligen är habilt men det är svårt att få en meloldislinga som stannar kvar och som man nynnar på nästa dag eller på cykelturen.

Det som lyfter detta album över medelmåttans nivå är Malcom Holcombes medmusikanter i RCA-studion i Nashville. Det liras och musiceras med en sådan stil och känsla av Jered Tyler, Tammy Rogers och de andra att det är en skön fröjd att sugas med i deras osvikliga hantverk. Att lira som ett proffs är en utsliten klyscha i mer än ett sammanhang. Här är det ren och skär verklighet. Det är bara att lyssna.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

18

05 2015

Your Comment