Iggy räds inte att göra något nytt

Iggy Pop ”Aprés” (Thousand Mile/Border)

Första tanken var ”Iggy vad fan gör du?”, andra tanken var den samma. Sen började det gå upp för mig att det här är fan inte dåligt alls. Men däremot var det sista som man väntat sig att punkfarfar Iggy Pop skulle släppa ifrån sig. Visst han har flera gånger lyckats göra något mer eller mindre oväntat för att hålla sig nyskapande och intressant. Men storslagen och lugn chanson och easy-listening var inte direkt väntat. Speciellt inte med tanke på att jag bara några veckor innan jag fått denna skiva i min hand sett honom tillsammans med The Stooges, mer eller mindre köra över hela Stockholm från den Stora Scenen på Gröna Lund.

Och som jag skrev tidigare är det faktiskt riktigt bra. Jag är fascinerad över hur bra röst han uppenbarligen har även i ett sådant här sammanhang. Det är skönt att höra variationen mellan franska och amerikanska klassiska låtar. Det som däremot talar emot skivan och där till kraftigt emot skivan är att när kommer man ta fram och lyssna på den igen? Antagligen aldrig.

Lars Svantesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

27

08 2012

Comments are closed.