Sommarmusik för hösten

The Crookes ”Hold Fast” (Science Fric/Border)

Det känns ganska skruvat att lyssna på Crookes när dagarna både blir kortare och kallare, för musiken doftar kraftigt av en sinnesstämning som rimmar bra med varma sommardagar och svala sommarnätter. Någonstans mellan indiepop och rockig alternativ pop hittar man Crookes rent musikaliskt, helt klart trevlig uppevelse för öronen. Utan vidare jämförelser får jag lite samma känsla som av The Smiths.

Man lyckas täcka in både det melankoliska poetiska och det sommarpopiga, bäst blir det man gör mixar de båda i en och samma låt som i den sköna popdängan ”American girls”. 

Trots den kyliga sensommardag, som den när detta skrivs, är det svårt att inte vissla med ett leende när man går med den här musiken i öronen. Det är även svårt att undvika att drömma sig tillbaka ett par månader när sommaren hade sitt fasta grepp om Sverige. 

I sina bästa stunder är den här skivan helt fantastisk och till skivans fördel är att det är få låtar som inte lever upp till skivans högsta standard. Det är svårt att inte bli lycklig av det som kommer ut ur högtalarna eller hörlurarna. Det är en skiva som passar i lurarna på en pendlar lika bra som i din stereo när du vill njuta eller i bakgrunden när ni sitter och snackar skit med vänner. Den funkar överallt.

I min bok en av de bästa skivorna så här långt i år. 

Lars Svantesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

31

08 2012

Comments are closed.