Soloskiva med attityd

Jasta ”Jasta” (Century Media/EMI)

Jamey Jasta, 34 år. En man med osannolikt många järn i elden. Han är mest känd som sångare i Hatebreed och Kingdom Of Sorrow men driver också ett skivbolag och ett klädmärke. Lägg till tonårsförälder och snart författare så förstår du att den här mannen har mer timmar på dygnet än oss andra. Eller nå’t…

Och nu har han släppt en soloskiva med guldkorn som till exempel:
Mourn The Illusion som växlar mellan snabbhet och tyngd. Suveränt gitarrspel!
Anthem Of The Freedom Fighter med en otroligt bra ”kampsångsrefräng”.
Set You Adrift som har en aggressiv vers och därmed en effektfull kontrast till den mycket melodiösa refrängen.
Enslaved, Dead Or Depraved med (som vanligt) finfin gästsång av Randy Blythe (Lamb of God).
The Fearless Must Endure som innehåller typiskt ”signaturgitarrspel” av Zakk Wylde i bra form och en melodi som fastnar direkt.

Jamey har alltid något i tankarna och han tycker om att dela med sig av det, vilket märks i låttexterna som alla har den typiska Jasta-attityden. Ironiskt nog är det gästsångarna som ger skivan välbehövlig variation, för även om herr Jasta har en hardcoreröst i världsklass kan för mycket av den varan bli lite tröttsamt i längden.

Recensenter världen över har hyllat skivan och det är lätt att förstå varför: musiken innehåller referenser till alla band som Jamey är och har varit medlem i och eftersom han aldrig gör något halvhjärtat så handlar det om kvalité rakt igenom. Det är mycket aggressivt samtidigt som det, ofta men inte alltid, är melodiöst och den kombinationen har sällan visats upp på ett så bra sätt som här.

Den enda svaghet jag upptäckt är att de många gästartisterna gör att skivan bitvis ”spretar iväg” en aning, men det är ärligt talat en marginell anmärkning.

Är du nu sugen på att investera i Jasta så rekommenderar jag utgåvan som innehåller två extralåtar varav (ytterligare) en med Zakk Wylde.

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

01

11 2011

Your Comment