Med en röst som glöder bär Annis sin låtskatt rakt in i hjärteroten

 

Annis Brander ”Glass People In The Woods” (Lonely Road Records/Border)

I landet Brunsås kan någon bli en fulländad artist på 2 minuter i Idol och knappt fyllt sjutton. I vissa andra fall tar det betydligt längre tid, vilket också  kan bära sig bättre i längden. Annis Brander har som musiker och låtskrivare tagit den långa vägen enligt metoden LHS(livets hårda skola). Längs stigar, småvägar och otaliga stopp har hon under cirkus tio år som musiker och låtskrivare slipat fram ett uttryck i sin musik som kan bära långt.

Det finns ett moget uttryck i hennes låtar och röst som är tilltalande och går rakt in i hjärteroten. Hon sitter på en guldskatt som är få förunnat när det gäller att skapa slagkraftiga melodislingor som har förmågan att stanna kvar i medvetandet.

Bäst kommer detta fram i de mer tempofyllda spåren på Glass People In The Woods, hennes  andra album på det egna skivbolaget Lonely Road Records. Oh Foolish Me, More Then Ice  Cream, Darling och Burning Sky borde toppa radions spellistor om det fanns någon rättvisa i mediasvängen. Men det vet vi ju hur det är med den saken.

Hennes balladsida har en mörkare ton och känns mer privat. Här syns ett annat musikskapande som inte  i första hand bygger på en snygg melodihake.

Live på Café Augusts scen för en kort tid sedan fungerade det här bättre än på detta album. Då kunde man koppla ihop hennes själfyllda röst, musik och utmärkta band på ett helt annat sätt.

På skiva glöder Annis. Live brinner hon.

Bengt Berglind

Tävling: Den med lite tur kan faktiskt vinna ett alldeles eget exemplar av Glass People In The Woods. Under oktober lottar vi ut 5 skivor i samarbete med Birgitta Nielsen, Big Is Promotion. Dessutom kör vi en extra dragning i november för er som läser det här lite sent (tack Peter Holmstedt på Hemifrån för den extra skivan). Ta nu chansen att vinna det här fantastiska albumet. Du kommer till tävlingssidan genom att klicka på länken…

Utlottning CD-skivor

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

31

10 2011

Your Comment