ICS solo är en blandning av stilar

ICS Vortex ”Storm Seeker” (Century Media/EMI)

ICS Vortex är kanske mest känd för sin medverkan i Dimmu Borgir, där han varit med och präglat soundet i ett antal år. Inte minst med sin något annorlunda röst. Han är också med i ett flertal andra band, såsom Borknagar och Arcturus.

Nu får vi äntligen ett soloalbum från Vortex där han står för sång och de flesta instrumenten själv. Och det var med glädje jag för första gången hörde singeln The Blackmobile som höjde mina förväntningar på detta album. Överlag är det inte alls ett black metalalbum som vi kan tro då vi hör öppningsspåret. Musikstilen är en sorts groove-metal, blandat med 70-tals prog, lite stoner och såklart Vortex rensång som sätter prägel på hela skivan.

Ljudbilden är dock något skev, ibland hörs sången alltför lågt och ganska ofta känns gitarrerna oputsade. Skitiga gitarrer kan vara bra men här blir det mest bara otydligt. Ibland blir jag också något fundersam hur Vortex tänkt, då vissa låtar tar några udda vändningar. Det är intressanta idéer som dock inte alltid funkar.

Betyget till Storm Seeker blir ändå 3½/5 djävulshorn. Det är intressant hur han blandat olika stilar och inte dragit sig för att ta med vissa partier. Han besitter också en röst som är ytterst ovanlig, som han flera gånger bevisar, men som kanske inte alltid prickar rätt just denna gång.

Bästa spår: Storm Seeker, The Blackmobile.

Martin Engström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

31

10 2011

Your Comment