Marijuanarock

 

Grinspoon ”Six To Midnight” (DR2/Sound Pollution)

Att det australiensiska Grinspoon tagit sitt namn efter Dr Lester Grinspoon, som var den första som uppmärksammade att man kunde använda marijuana för mediciniskt bruk, är bara meningslös besserwisserfakta. Men att deras ”Six To Midnight” (som faktiskt släpptes redan 2009) redan sålt guld i Australien, borde tyda på att de har något som borde tilltala även den europeiska publiken nu när den europeiska versionen av skivan, med fem bonuslåtar, släpptes i juli. Skivan är bandets sjätte i ordningen.

Grinspoon spelar hårdmusik som är svår att definiera och placera i ett bestämt fack; för bandets musik har influenser av tung 70-tals hårdrock, sleaze, grunge, punk, hardcorepunk och hederlig skitig rocknroll som man mixar ner till något som känns som ett relativt eget sound. Det viktigaste faktumet kvarstår dock och det är att jag gillar detta skarpt, för att det känns färskt, levande och vitalt samtidigt som det är som en musikalisk spark i skrevet. Så därmed placerar vi in Grinspoon i facket ’bra hårdmusik’. I övrigt hoppas jag att detta album kan ge bandet en marknad även i norra Europa, för det vore skoj att se dem live någon gång i framtiden.

Lars Svantesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

29

10 2011

Your Comment