Uppfriskande med veteraner

Chickenfoot ”Chickenfoot III” (Ear/Playground)

Supergruppen Chickenfoot består av oerhört skickliga musiker som har kul när de gör musik tillsammans. Det är fakta. Men oavsett hur skickliga musiker är och hur kul de har tillsammans så krävs det bra låtar. Det är fakta. Bristen på just bra låtar rakt igenom är också det som gör att betyget blir något lägre än för 2009 års debutskiva.

Extra låtplus utgår till tunggungande Up Next som kryddas av en klockren bridge/refräng och ett makalöst gitarrsolo. Deep Purple-vibbarna i Lighten Up är också godis för öronen. Stillsamma halvballaden Something Going Wrong ger lyssnaren ett fint ”avslut” på en bra skiva.

Minus blir det för den mycket tjatiga refrängen i Alright Alright, vilket är synd på en låt som i övrigt ger en känsla av ”leklust”. Och att det i vissa låtar återfinns en känsla av ”gubbrock” och ett mer radioanpassat sound än på debuten är inte heller till fördel.

Som vanligt när det gäller herr Hagar – som på den här skivan sjunger mer varierat än någonsin tidigare – så är texterna av hög klass och nästan uteslutande med glimten i ögat. Typexempel på detta är Last Temptation och Different Devil.

I en musikvärld där ”alla” numera hämtar inspiration från 70-talet alternativt gör något helt utflippat, så känns det uppfriskande med Chickenfoot som plockar godbitar från 70-, 80- och 90-talet och (oftast) får till ett eget uttryck som ger mersmak.

Magnus Bergström

Fotnot: Sammy Hagar (ex-Van Halen), Michael Anthony (ex-Van Halen), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) och Joe Satriani = supergrupp.

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

29

10 2011

Your Comment