Stämningsfull 70-talsprog

Opeth ”Heritage” (Roadrunner/Warner

     I butik: 21 september

De stora överraskningarnas tid är inte förbi. Det var min första tanke när jag stiftade bekantskap med Heritage. Men sedan slog det mig: för den som följer bandpappan Mikael Åkerfeldts skivbotaniserande i Sweden Rock Magazine så är det istället rent av logiskt. Det var helt enkelt bara en tidsfråga innan Mikael & co skulle hitta hem. Vad menar jag då med hem? Jo, 70-talsprog med små metalinfluenser här och där.

Stämningsfullt. Vackert. Skickligt. Det är de tre ord som enligt mig sammanfattar Heritage på bästa sätt.

Heritage ska spisas i sin helhet i lugn och ro, gärna i sällskap med en god dryck. Sedan är det bara att låta tankarna flyga iväg…

Att ”bryta ut” låtar ur denna skapelse känns nästan som ett stilbrott men jag väljer ändå att lyfta fram Slither, som har ett skönt flyt i samspelet mellan instrumenten.

Inom sin genre så är det här hur bra som helst. Men jag kan inte annat än sakna rytandet från en av världens absolut bästa death metal-röster…

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

20

09 2011

Your Comment